Aankomen of afvallen tijdens vakantie

Aankomen of afvallen tijdens je vakantie, is het een keuze voor jou?

De vakantie staat voor de deur! Een heerlijk vooruitzicht: even helemaal niets, lekker doen waar je zin in hebt, genieten met elkaar, nieuwe plekken ontdekken, ik kijk er naar uit!
In de gesprekken met mijn cliënten komen de vakantieplannen ook altijd voorbij en daarbij is de meest gestelde vraag:

hoe doe ik dat met het afvallen tijdens de vakantie?

Het lijkt soms wel of op vakantie synoniem is gaan staan voor aankomen. Vaak is dat ook zo. Op vakantie laten we de teugels wat meer vieren, eten en drinken vaak net wat meer en anders dan normaal, want hé… het is vakantie, dat hebben we wel verdiend…herkenbaar?

Het deed mij weer denken aan vorig jaar zomer. Met ons gezin hebben we een fantastische reis naar Zuid-Afrika gemaakt. We hebben enorm genoten van het prachtige land, de natuur, de mensen én van het heerlijke eten. Sporten stond die weken ook niet in het programma, dus kwam ik na 3,5 week met een bonus van 4 kilo weer terug.

Een paar keer schoot door m’n hoofd: krijg de rambam, wat maakt die paar kilo nu uit? Ik zag op tegen het moeite moeten doen om de kilo’s er weer af te krijgen. Maar ik heb me herpakt, de knop omgezet en heel bewust de keuze gemaakt om dit niet zo te willen. Omdat ik me er niet lekker bij voelde, m’n kleren niet meer lekker zaten, ik me sloom voelde, etc. En omdat ik weet hoe ik me voel als ik het wél doe, dat gaf uiteindelijk de doorslag om in actie te komen.

Als ik me weer goed wil voelen moet ik gaan doen wat voor mij werkt en ik weet precies wat dat voor mij is: strak zijn op het eten (wat en hoeveel) en sporten in de hogere versnelling zijn voor mij de knoppen om aan te draaien. Na een maand was het klaar en gaf de weegschaal weer mijn oude gewicht aan. Dat klinkt heel makkelijk, maar het is gewoon hard werken en komt echt niet vanzelf. Maar het geeft zo’n goed gevoel dat het lukt en wat ben ik blij dat ik niet heb toegegeven aan die aap op m’n schouder die riep dat het met die paar kilo extra ook wel oké was.

Ik weet voor mezelf dat ik altijd een keuze heb, voel jij die keuze ook? En weet je aan welke knoppen jij moet gaan draaien? Ik ben heel benieuwd welk inzicht mijn verhaal jou heeft gegeven. Wil je jouw ervaring met mij delen en daarover van gedachten wisselen? Vraag dan een gratis sessie met mij aan. Ik help graag met de dingen waar jij tegen aan loopt bij het afvallen en op gewicht blijven. Ik deel in de sessie in ieder geval 2 tips die je gegarandeerd helpen bij het afvallen.

Voor nu wens ik je een fantastische vakantie!