Alsjeblieft, een korte checklist voor een dieet dat werkt

5 kilo kwijtraken is niet zo moeilijk, 5 kilo eraf houden wel.

Oftewel: alle diëten werken, maar uiteindelijk werkt geen één dieet.

Dat was zo ongeveer de strekking van het artikel dat ik las over het boek ‘Dit is geen dieetboek’ van Teun van de Keuken. Daarin deelt hij zijn ervaring met een aantal diëten.

Voor mij een feest der herkenning (nou ja, ik voelde meer frustratie), want dit is ook wat ik elke dag hoor als mensen mij vertellen over hun dieetverleden:

  • wel afvallen, maar je voelt je slap, duizelig en bent niet te genieten. De kilo’s vliegen er weer aan als het klaar is.
  • wel afvallen, maar het allemaal regelen is een dagtaak op zich.
  • geen gram afvallen of zelfs aankomen, maar wel fitter voelen.

Als het zo moet, dan snap ik dat je er als een berg tegenop ziet en het uitstelt tot het echt niet langer kan. Dat zou ik ook doen. Maar wat als:

  • je afvalt en het er wel af weet te houden
  • het gewoon heel goed te doen is
  • je meer energie voelt en fitter wordt

Dan is de keuze toch heel eenvoudig of ben ik dan gek?

Als dat is wat je wilt, ga dan niet voor het zoveelste dieet of extreme hype (tip: gebruik de bovenstaande punten als checklist bij je keuze). Ik geloof in één ‘dieet’ en dat is het dieet dat voor jou werkt. Waarmee je afvalt, maar ook nooit meer aan hoeft te komen. Ik weet dat het kan en ik help je daarbij.

Wat dan en hoe dan? Daarvoor moet je bij mij zijn ;-).

Ik sta in de startblokken om er op dit vlak voor heel veel mensen weer een bijzonder mooi jaar van te maken. Iets voor jou? Dan kun je twee dingen doen:

  • 1. Volg mijn gratis online masterclass Food4Health. Ik geef ze met grote regelmaat. Na afloop weet je precies wat jij te doen hebt om er dit keer een doorslaand succes van te maken. Je voelt het vertrouwen dat het ook voor jou kan: gewoon eten wat je lekker vindt, afvallen en nooit meer aankomen.
  • 2. Liever 1 op 1 met mij van gedachten wisselen? Plan dan een gratis vrijblijvende kennismaking. Dan kijk ik in een online afspraak van een half uur met je mee wat voor jou de beste stap is om te zetten.