Bewust kiezen

Wat kun je doen om dit Paasweekend een vol en opgeblazen gevoel te voorkomen?

Bewust kiezen

Er staat bij ons een lang en vrij weekend voor de deur, bij jou ook? Pasen wordt gevierd en als ik naar de drukte in de supermarkten kijk, dan eten en drinken we ook weer meer dan genoeg.
Wij hebben hier thuis ook zo onze tradities op dit soort dagen: paasontbijt, eieren verstoppen en wat uitgebreider dineren. Heel leuk, lekker en gezellig, maar alles bij elkaar telt dat natuurlijk wel op. Voor je het weet zit je maandagavond met een veel te vol gevoel op de bank en voel je je daar helemaal niet meer lekker bij.

Hoe kun je dan toch genieten van wat extra’s zonder dat je daar de rekening van gepresenteerd krijgt? Ik doe dat door heel bewust keuzes te maken en vooraf te plannen. Ik eet niet alles en al helemaal niet in onbeperkte hoeveelheden.

Ik leer dit ik mijn klanten ook

Ik kies voor een paar momenten waarop ik wel voor wat extra’s ga. De ene paasdag is dat het ontbijt, de andere het avondeten, maar dus niet allebei de dagen extra uitgebreid ontbijten én dineren.

Ik kijk bij de extra’s ook niet of het gezond is. Ik ben niet voor niks voorstander van de 80-20-regel. Het hoeft niet allemaal gezond en groen, ik ga op zo’n moment voor iets wat ik echt heel erg lekker vind en geniet daar lekker van.

Het is vooral de kunst om de hoeveelheid eten en drinken te begrenzen, daarmee maak je het verschil. De rest van de momenten is het net als anders en dan helpt het enorm om je gewone ritme vast te houden. Zorg er in ieder geval voor dat je de groente royaal binnenkrijgt en je twee stuks fruit eet, dat is de allerbelangrijkste basis van iedere dag.

Het grootste voordeel van het zo doen is het goede gevoel dat het je achteraf geeft. Dat is zo fijn, vooral als je wilt afvallen. Op deze manier passen zulke weekenden daar prima bij, er is dan helemaal niks verloren en dinsdag pak je het gewone ritme weer moeiteloos en met alle vertrouwen op.

Hoe is dat voor jou? Doe jij dit ook zo of is dit een ver-van-mijn-bed-show?

Als het je heerlijk lijkt om het ook zo te doen, maar denk je nu ‘hoe dan’? Of je ziet geen resultaat van de keuzes die jij maakt om af te vallen?
Dan kijk ik met alle liefde eens met je mee. In een gratis sessie van een half uur met mij persoonlijk hebben we zo helder wat er nodig is en wat dan het slimste is om te doen.

Ik heb iedere week een beperkt aantal momenten beschikbaar. Als jij er klaar voor bent om nu slanker te worden, meer energie te hebben en zin hebt om te kunnen shinen in je zomerkleding, boek dan [HIER] jouw sessie en dan zie ik je snel.