Dit is het meest verantwoorde gebak als je wilt afvallen

Verjaardagen…ben je net lekker bezig met minder snoepen, gezonder eten en wat afvallen, komt er een verjaardag tussendoor fietsen. Reken er maar op dat je taart aangeboden krijgt 😊. Veel mensen vragen zich af welke taart ze dan het beste kunnen nemen? Als ik die vraag krijg, is het antwoord heel simpel: welke vind je het allerlekkerste? Die neem je en daar kun je met volle teugen van genieten.

Waarom ik hiervoor kies?

 • taart is per definitie niet gezond: er zit altijd een bak suiker en/of vet in. Laat je niet op het verkeerde been zetten door termen als ‘healthy’, ‘verantwoord’ of ‘natuurlijk’.
  Als er geen gewone suiker in zit, dan zijn het wel natuurlijke suikers uit bijvoorbeeld dadels, bananen, honing, ahornsiroop of wat dan ook voor een alternatief.
  Het effect is hetzelfde: als je er teveel van eet, kom je aan.
 • ja, er zit echt wel verschil in het aantal calorieën van gebak, maar het zijn er sowieso veel.
  Als je er voor kiest om taart te eten, eet dan ook wat je echt ontzettend lekker vindt. Het is toch doodzonde als je het eet terwijl je het eigenlijk niet lekker vindt? Dan liever niet en dan mag je dus ook gewoon ‘het ziet er heerlijk uit, maar ik sla even over’ zeggen. Kom je er voor je gevoel niet onderuit om iets te nemen, vraag dan een klein of half stukje of vraag iemand om met je te delen. Scheelt het in ieder geval de helft 😉.
 • het soort gebak maakt niet het verschil, het gaat om het aantal stukken dat je neemt.
  Dat is waar het om gaat en ik weet het, daar helpt de blokjesverjaardag niet bij. Als je zelf, of een van je huisgenoten, het feestvarken bent en je doet met elke blokje visite mee, dan loopt het snel op.
  Of als je de dag er na nog de laatste stukken opeet…

  Wat ik hiermee wil zeggen: het gaat dus echt niet om dat ene stuk taart en of dat dan slagroomtaart, monchoutaart, vegan healthy carrot cake of appeltaart met een toef slagroom is.
  Dat zijn details, die niet het verschil maken.
  De dingen die je elke dag weer opnieuw doet, de keuzes die je dan maakt, die maken het verschil of je afvalt of niet.
  Ik ben benieuwd of dit voor jou een andere kijk op taart eten heeft gegeven? Leuk als je mij dat laat weten in een mailtje terug.

Goed, dat was ‘m weer. Komende week is onze Dide jarig. Ze wordt elf jaar en heeft gekozen voor een lekkere aardbeienkwarktaart. Ik kijk er nu al naar uit.