Echt niet meer kennis nodig

De kunst van het afvallen zit ‘m niet in nog meer lezen en nóg meer weten. Eén van de deelnemers in mijn 90-Dagen-Programma zei aan het eind: “ik begreep ook heus wel dat 1 glas wijn handiger is dan een fles en 1 bakje chips ook beter dan een hele zak.” Maar ja, doe het maar eens. Het weten betekent niet automatisch dat je het ook doet. Laat dat doen nu net het verschil maken tussen wel of geen resultaat…

Het is ook heel gek hè? Wat maakt nou dat, ondanks dat je weet dat het niet de slimste keuze is, die fles wijn tóch op gaat en de zak chips ook? Ergens ontstaat dat, om wat voor reden dan ook.
Je kunt dat veranderen, zonder dat je er volledig afscheid hoeft te nemen als je dat niet wilt. Je hoeft er ook niet voor in therapie, maar je kunt wel leren om het anders te gaan doen.

Ik vind het te simpel om te roepen dat je gewoon minder moet eten als je wilt afvallen. Want wat eet je dan wel zonder om te vallen van de honger?

Hoe weet je nou of je echt goed bezig bent, of het allemaal een beetje gezond is en of het werkt?

De dame van de wijn en chips schreef dat ze het echt niet alleen kon, dat ze mij nodig had om haar bij te sturen, haar te informeren en inzicht te geven in de keuzes die ze maakte. Dát zorgt er voor dat je dingen echt anders kunt gaan doen.

Zij is daar ruim elf kilo mee afgevallen, terwijl dat niet eens haar belangrijkste doel was. Dat was fitter en gezonder worden en vooral goed voor zichzelf zorgen, zodat ze alles wat er in haar leven gebeurt beter kan dragen. Zij weet ook:  als ik goed voor mezelf zorg, dan kan ik beter voor de ander zorgen. 

Hoe is dat voor jou? Stel jij je eens voor: je gaat doen wat je ergens al heel goed weet? Waar sta jij dan over een half jaar? Is het waard om daarin te investeren? Ja? Ga er dan voor, laat je door niets en niemand weerhouden. Eén ding: organiseer wel wat je nodig hebt om het waar te maken ?. Wil je mij laten weten hoe jij hierover denkt? Vind jij het lastig om dingen anders te doen of mis je juist de kennis?
Mail me! ik ben heel benieuwd.

Warme groet,
Rian.