Eet je gezond en val je niet af? Dit kan de oorzaak zijn.

Ik kreeg een appje binnen met een foto van een pak crackers en de vraag:

“Rian, een vriendin van mij zegt dat ik deze crackers moet eten, super gezond zegt ze. Wat vind jij?”

Ik werp een blik op de verpakking van deze havercrackers. Dat ziet er veelbelovend uit: ambachtelijk gebakken, lekker luchtig, bomvol natuurlijke ingrediënten en super seeds, 100% vegan, glutenarm, géén geraffineerde suikers, lactose. Dit kan zomaar helemaal top zijn, denk ik.
Als ik dan kijk naar de voedingswaarde valt me op dat een cracker van 12 gram 133 kcal bevat.
Voor het vergelijk: in een sneetje volkorenbrood van 35 gram zit 82 kcal. Daar gaan we dus.

Zo’n cracker van 12 gram staat gelijk aan de energie van ruim anderhalf sneetje volkorenbrood. Dat is een valkuil met dit soort dingen. Het is een gezonde cracker, maar wel een bom waar je ongemerkt een hoop calorieën mee weg hapt. Ook de energie van gezonde voeding telt mee als je wilt afvallen. Krijg je meer binnen dan dat je nodig hebt, dan kom je simpelweg aan. Ook al is het gezond wat je eet. Dat verliezen we nog wel eens uit het oog.

Dus, wat vind ik?

Deze crackers kunnen prima, maar realiseer je dat je ze niet in onbeperkte hoeveelheden moet gaan eten als je wilt afvallen. Zo simpel is het, ook van teveel gezonde dingen kom je aan.

Vraag jij je af hoe het kan dat je niet afvalt, ondanks dat je best gezond eet, beweegt en voor je gevoel goed bezig bent? Laat mij dan eens met je meekijken.
Ik heb de per week een beperkt aantal sessies beschikbaar. Via deze LINK reserveer je direct jouw gratis half uur met mij.
Je krijgt glashelder waar het ‘m in zit dat je nu geen resultaat ziet én wat je daaraan kunt doen.
Dat scheelt je een hoop frustratie en tijd.

Tof als ik jou online tref, voor nu wens ik je een mooi, ijskoud weekend.
Ik ga in ieder geval het ijs op, heerlijk vooruitzicht!

Geniet er van, wat je ook gaat doen.
Warme groet, Rian.