Groentewraps, een gouden tip om af te vallen?

De afgelopen weken kwamen de groentewraps op meerdere manieren aan mij voorbijvliegen: in de eetdagboeken van mijn klanten, in de coachcalls en in de reclamefolders.

Vandaag laat ik je zien hoe ik er naar kijk. Mag je daarna bepalen welke je voortaan in je winkelmandje slingert ;-). 

Wat wil de verpakking van groentewraps ons laten geloven? Het is gezond, vezelrijk, eiwitrijk, een snelle en makkelijke manier om extra groente binnen te krijgen.

Klinkt als muziek in de oren. Want:

  • hoe meer groente hoe beter,
  • hoe meer vezels hoe beter en
  • eiwitten zijn ook prima.

Niks mis mee dus.

De vraag is óf en wát er dan mis is met de ‘gewone’ wraps? Voor het antwoord op die vraag zet ik de voedingswaarde van een groentewrap en een volkoren wrap naast elkaar.

Mijn conclusie: de voedingswaarden van beide wraps liggen heel erg dicht bij elkaar.

Mijn voorkeur gaat uit naar de volkoren wraps, omdat voor deze wraps 100% volkorentarwemeel wordt gebruikt, bij de groentewraps is dat tarwebloem (= wit en dus niet volkoren). Dat verklaart ook meteen het verschil in vezels, in volkoren graanproducten zitten de meeste vezels.

En die groente dan, dat is toch gezond? Klopt, maar in een bietenwrap van 40 gram zit 17 gram biet. Dan zijn er wel andere manieren om veel meer extra groente binnen te krijgen.

Aan jou natuurlijk de keuze welke jij kiest.

Ik ben heel benieuwd of je met deze feiten en nuchtere blik een andere keuze maakt?

Laat het weten in een reactie.