Het beste dieet….

Laten we eerlijk zijn: als je wilt afvallen, dan wil je dat het lukt. Zou er een wonderpil zijn die je in 1 keer slank maakt, dan nam je die. Die pil is er niet, dus tot die tijd komt het simpelweg aan op iets gaan doen.

Wat is wijsheid? Wat kun je het beste gaan doen?
De keuze is in ieder geval reuze, dat hoef ik jou ook niet te vertellen. Het meest in de spotlight staan nu het koolhydraatarm dieet, het keto dieet (extreem weinig koolhydraten) en intermittent vasten.
Het werkt allemaal. Als je het menu volgt, de maaltijden netjes bereidt, de workouts elke dag trouw doet, dan zie je daar zeker het resultaat van op de weegschaal. Mooi toch of niet?

Ik zie het iets anders.

Ik ben dol op resultaat, laat dat duidelijk zijn. Ik word pas echt blij van resultaat dat blijft, ook als ‘het dieet’ is afgelopen. De grootste angst van mensen die afvallen, is dat ze weer aankomen. Wist je dat minder dan 4% (!) van de mensen die afvalt, na 4 jaar nog steeds op dat gewicht is? Dat is 1 op de 30 mensen. Dat mag echt veel hoger worden.

Het beste dieet is daarom ook het dieet dat je volhoudt voor de rest van je leven.


Dieet is ook geen goed woord, het is jouw eetpatroon, jouw leefstijl, jouw manier van eten, drinken en bewegen. Dat zorgt ervoor dat je afvalt en op gewicht blijft. Want alleen als je de goede dingen blijft doen en ze ook op de goede manier doet, heb je je gewicht voor altijd onder controle.

Zo vertelde een dame, die met maaltijdvervangers heel veel was afgevallen dat ze nooit echt geleerd heeft wat ‘gewoon eten’ is, hoe dat er voor haar en haar gezin uit kan zien én hoe je daar ook mee op gewicht komt en blijft.  

Hetzelfde met een koolhydraatarm dieet, bijna niemand houdt dat voor altijd vol.
Voor een paar maanden lukt dat prima, daarna wil je ook gewoon weer eens een lekkere boterham met hagelslag en voor je het weet ben je weer terug bij af.

Wat ik je hiermee wil zeggen:

Wil jij afvallen en daarna ook op gewicht blijven? Zorg dan dat je een manier van eten ontwikkelt waarvan je denkt ‘als het de rest van m’n leven zó moet, dan is dat geen enkel probleem.’

Hoe dan?

Dat hoef je niet zelf te bedenken, ieder z’n vak. Ik kan je daar uitstekend bij helpen.

In mijn webinar ‘Food4Health’ ontdek je wat je precies nodig hebt om een eetpatroon neer te zetten dat staat als een huis. Je valt ermee af en blijft op gewicht. Ik laat je aan de hand van voorbeelden uit de praktijk zien waar het vaak misgaat, zodat jij in ieder geval niet in die valkuilen trapt. Je hoort alles om er dit keer een succes van te maken.

Maandelijks geef ik het webinar, verschillende momenten én live.
Het is gratis en voor niks, maar vooral heel waardevol.
Meld je [HIER] aan, dan ontvang je de link naar het webinar meteen in je mail en zien we elkaar.

Oh ja, volg je mij al op Instagram? Dan zie je regelmatig tips, lekkere recepten, ervaringen én inspiratie voorbijkomen. Alles natuurlijk gericht op afvallen en op gewicht blijven. Als ik het kan, kan jij het ook!