Het is allemaal bewustwording

…een uitspraak die ik heel vaak bij mij aan tafel hoor. Mij verrast het niet meer, sterker nog, het is een van de succesfactoren om af te vallen en op gewicht te blijven. Het is een veranderproces als je wilt afvallen en nooit meer aan wilt komen. Wordt dus manager van je eigen gewicht!

Dat betekent dat je dingen anders moet gaan doen dan je gewend bent. Je kunt moeilijk verwachten dat je een garderobe in een kleinere maat aan kunt schaffen zonder iets te gaan doen, toch? Het grappige is dat we ons niet bewust zijn van wat we gewend zijn. Maar liefst 95% van alles wat we doen, gaat onbewust. Voor een heleboel dingen is dat maar goed ook, want anders moeten we overal over nadenken. 

Als het echter gaat om je eetgedrag en je wens om af te vallen is het meer dan de moeite waard om bewust te worden van wat je doet in bepaalde situaties, welke keuzes je maakt en wat je jezelf daarbij vertelt.

  • Plof je ’s avonds op de bank om te Netflixen en hoort daar wat te snacken bij?
  • Maak jij bij het avondeten de pannen leeg, terwijl je eigenlijk genoeg gegeten hebt?
  • Loop je ’s avonds naar de koelkast om wat drinken te pakken en pak je in een vloeiende beweging ook blokjes kaas?
  • Of ren je ’s morgens de deur uit zonder wat te eten mee te nemen?

Allemaal voorbeelden uit de praktijk, grote kans dat jij er wel iets van herkent? Zo hebben we allemaal onze blinde vlekken en die helpen simpelweg niet.

Eetdagboek

Als jij je bewust wilt worden van jouw eetgedrag, dan kan ik het bijhouden van een eetdagboek echt aanraden. Mensen die een eetdagboek bijhouden vallen twee keer zoveel af als mensen die dat niet doen. Ik zie dat ook in mijn praktijk, ik krijg reacties als ‘ik had geen idee’, ‘nooit in de gaten gehad dat…’ en ‘ik dacht dat ik goed bezig was, dus niet’. 

Na het bewust worden is de volgende stap natuurlijk het anders gaan doen. Dat hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, als je maar weet wat er nodig is om te bereiken wat je wilt. Dan kun je daar bewust de stappen voor gaan zetten.

Wil je weten welke stappen je kunt zetten om voor altijd manager van je gewicht te worden? Schrijf je dan in voor mijn gratis online training ‘In 3 stappen manager van je gewicht’. Dan hoor je niet alleen die cruciale stappen van mij, maar krijg je ook de tools die jou helpen om de juiste keuzes te maken. En je krijgt live antwoord van mij op alle vragen die je hebt. Het duurt ongeveer een uur en je kunt het op iedere plek volgen op telefoon, tablet of computer.