Het zit niet in je genen

Dat je te zwaar bent zit ook niet in je botten. Het speelt een rol, maar die is niet groot en zeker niet doorslaggevend.

Het zit voor het allergrootste deel (meer dan 80%!) in je omgeving: de plek waar je woont, werkt, leeft, vakantie viert, de boodschappen doet, shopt, ontspant, etc.
Kijk maar eens om je heen, wat zie je dan? Een keuken vol met verleidingen? Een werkplek met snoeppot? Restjes eten op tafel? Loop door de winkelstraat en laat de hoeveelheid eten en drinken op je in werken. Onvoorstelbaar toch, wat een overvloed!

Overal is eten en we hoeven bijna niet meer te bewegen. De roltrap op het station is drukker bezet dan de trap, de robotmaaier maait het gazon, de e-bike is de nieuwe standaard, de hulp poetst het huis en zo kan ik nog wel even doorgaan. Dat alles maakt ons te zwaar.
Het is onze omgeving die er voor zorgt dat we te veel, te ongezond eten en te weinig bewegen. Op dit moment is meer dan de helft van de volwassenen te zwaar en dat is gewoon niet gezond.

Dus, wil je de kilo’s kwijt en heb je altijd gedacht dat het met jouw genen, aanleg of botten niet kan? Het kan wél, als je jouw omgeving gezonder maakt. En waar het allemaal mee begint: als je het wilt.


Wil jij het en lukt het nu niet? Laat mij je dan helpen.

Meld je aan voor een online 1-op-1 gesprek met mij. Ik selecteer hier iedere maand 3 mensen voor. In 30 minuten kijk ik met je mee en laat je zien wat er voor nodig is om er wel een doorslaand succes van te maken. Ik zie in no-time wat jij (nog) niet ziet.

Je kan je aanmelden door dit formulier in te vullen. Ik laat je dan zo snel mogelijk weten of je geselecteerd bent.