Hier kun je meteen mee stoppen als je wilt afvallen

2022 is een week oud, ik hoop dat de start veelbelovend voor je was en dat het een jaar vol geluk, liefde en gezondheid mag worden.

Voor ons zit de vakantie er bijna op, maandag gaan de meiden weer naar school en wij weer aan het werk. Vakantie is fijn, maar het gewone ritme bevalt me ook. Daar hoort bij dat de punten weer op de i gaan met het eten. Voor mij is het dé manier om mijn gezonde leefstijl vol te houden en dat maakt dat ik al tig jaar op gewicht blijf. Dat is nl. geen vanzelfsprekendheid. Ik ben niet het type dat alles wat los en vast zit kan eten zonder aan te komen. Dat kan ik niet eerlijk vinden, maar het is nu eenmaal zo en dus handel ik ernaar.
Ik weet precies WAT ik moet doen om te kunnen zeggen ‘ik eet gezond, ik geniet en blijf op gewicht’ en ook HOE ik het moet doen. Geen hogere wiskunde, geen straf of afzien, gewoon lekker en in balans. Het werkt gegarandeerd, dat weet ik ook.

Klinkt allemaal overzichtelijk, maar toch zie ik dat de praktijk weerbarstiger is. Wie is er niet vol goede moed gestart om af te vallen en gezonder te eten (elk jaar staat dit in de top 3)? En dan werkt het niet of niet lang. Super frustrerend, maar ik snap wel hoe het ontstaat. In het geweld van alle goeroes, hypes en diëten zie je ook door de bomen het bos niet meer. In mijn ogen worden we ook te vaak op het verkeerde been gezet en wordt het onnodig ingewikkeld gemaakt.

Dit zijn bijvoorbeeld 3 dingen waarvan iedereen denkt dat het als een malle werkt, maar die je uiteindelijk NUL resultaat opleveren:

  • sporten: om af te vallen is sporten niet belangrijk en nee, je spiermassa groeit niet met een kilo per maand als je 2x in de week sport (was het maar waar);
  • koolhydraten eruit: brood, pasta, rijst, etc. worden onterecht gezien als dikmakers. Het is heel simpel: álles is een dikmaker als je er teveel van eet;
  • alcoholvrije maand: dat werkt een maand, maar daarna niet meer.

Ik stel het nu heel zwart/wit en je kunt er van alles tegen in brengen, maar als je echt resultaat wilt zien en er voor wilt gaan, kies er dan voor om de dingen te doen die wel werken.Zorg dat je weet wat en hoeveel jij kunt eten en drinken, dat is de basis.
Ontdek een ritme in je eten wat bij jouw leven past, dan houd je het moeiteloos vol
Leer omgaan met situaties die het voor jou lastig maken, je hebt er de rest van je leven mee te dealen.
Leer genieten van lekker eten, zonder dat je jezelf van alles ontzegt. Dat is het niet waard.

Wat dan? Hoe dan?
In een gratis online afspraak van een half uur met mij geef ik je daar antwoord op. Dan weet jij exact wat jij het beste kunt gaan doen.
Weet dat het verschil tussen een droom en de werkelijkheid maar 1 ding is: ACTIE. Dus, waarom nog wachten? Ik zie je snel!