Hoe bouw je een lekker gezond leven (all-in)?

“Nee, riep ze uit, dan kan ik in m’n vakantie helemaal niks meer eten! Dan begin ik daarna wel.”

Het vooruitzicht van niks (lekkers) meer mogen was voor haar een no-go, dat is geen vakantie zoals vakantie hoort te zijn. En of het nu om vakantie gaat, om feestdagen die eraan komen, het idee is hetzelfde.

Er wordt gedacht dat afvallen betekent dat je alle extra’s moet schrappen en dat je gedurende x-periode op een groen en vooral heel streng dieet wordt gezet. Dat is lastig te rijmen met festiviteiten waarbij eten en drinken centraal staan, ik snap ook dat je daar niet naar uitkijkt.
Als je echter gewend bent om er op die manier naar te kijken, dan is de kans groot dat je met je eten en je gewicht op en af gaat. Van streng zijn naar alles volledig loslaten en weer terug.

Ik geloof in iets anders. Ik geloof in een eetpatroon inclusief de festiviteiten. Zonder streng lijnen, diëten, crashen, want dat is niet de weg naar een duurzaam gezonder gewicht en vooral een lekker gezond leven.

In dat lekkere en gezonde leven (met een stabiel gewicht zonder jojo!) zijn vakanties, weekenden, verjaardagen en feestdagen ‘verplichte’ onderdelen, die horen er bij. Ook met ongezonde extra’s.
Om een voorbeeld te geven: ik heb er heel bewust voor gekozen om niet in september al te beginnen met elke dag een handje pepernoten. Als ik samen met de kids naar de intocht van Sinterklaas kijk, eet ik wel een bakje bij de koffie, heerlijk! Dat is iets heel anders dan dat ik tot 5 december zeg dat ik geen pepernoten mag, voel je het verschil?

Bewust kiezen is niet nee zeggen tegen alles.
Bewust kiezen zorgt er voor dat het alles bij elkaar in balans komt en blijft, ook de weegschaal.
Dan hoef je nooit meer te denken dat je nu niks mag en straks weer onbeperkt.
Dan geniet je veel meer van een wijntje of lekker eten, juist omdat je er bewust voor kiest.
Bijzonder hè?

Als je het zo bekijkt, dan is elk moment van het jaar, ook net voor de decembermaand, het juiste moment om te starten met het bouwen van jouw lekker gezond leven.
Want dan leer je de keuzes te maken die voor jou het beste zijn. Hoe kun je dat beter doen dan in een periode met volop verleidingen en festiviteiten?

Spreekt dit jou aan en ben je meer dan klaar voor rust, ritme en balans in je eten?
Start dan nu met het MooiGewicht 90-Dagen-Programma, dan kun je ook blijven genieten van lekker eten tijdens de feestdagen.
Plan hier direct jouw intake en jouw plek is gereserveerd.
Vraag je je af of het 90-Dagen-Programma voor jou de beste keuze is, mail dan jouw vragen naar mij. Aarzel niet, ik beantwoord ze eerlijk.