Ik ben er klaar mee!

Dat is het onderwerp van de mail (en dan met 3 uitroeptekens erachter) waarmee afgelopen weekend een nieuwe aanmelding mijn mailbox in knalde. Ik merkte dat mijn hart een extra sprongetje maakte. Er komen, helemaal in deze periode van het jaar, wel meer aanmeldingen binnen van mensen die met mij willen samenwerken om af te vallen. En daar ben ik heel blij mee, laat dat duidelijk zijn. Het is de vastberadenheid en de overtuiging die deze mail er uit doet springen: ik wil dit niet langer, ik wil het anders, ik zoek er hulp bij, klaar mee. Punt.

Van die energie krijg ik direct energie, omdat ik uit ervaring weet dat dat de spirit is die je nodig hebt om je voornemen echt te laten slagen. Daar moet geen twijfel meer in zitten. Herken je dat? Zal ik, kan ik, kan het nu, ik weet het ook wel, eigenlijk moet ik, maar ja…grote kans dat je volgend jaar deze tijd met hetzelfde voornemen zit, echt zonde als het ook anders kan.
Maar dan moet er wel iets gebeuren, want als je hetzelfde blijft doen kun je ook geen ander resultaat verwachten. Dus, aan de slag!

 1. Wil je afvallen, gezonder eten, meer sporten of wat anders? Maak dan van je vage voornemen een hele concrete actie.
  De volgende stappen helpen daarbij:
  1. Bepaal je doel: wat wil je precies bereiken? Ik pak afvallen als voorbeeld:
  hoeveel wil ik wegen, hoeveel moet er dan af, hoe lang wil ik daarover doen en waarom wil ik dit? Vooral die laatste is heel interessant om goed over na te denken: wat maakt dat ik wil afvallen, waar verlang ik naar?
  2. Bepaal wat er nodig is om je doel ook daadwerkelijk te halen: minder eten, gezonder eten, meer bewegen, meer sporten? Kleine stappen maken het grootste verschil. Gooi daarom niet al je gewoontes in een keer overboord, maar pak nieuwe gewoontes één voor één op. Bijvoorbeeld frisdrank vervangen door water of fruit als tussendoortje in plaats van een snack.
  3. Ga het ook zo DOEN als je het met jezelf hebt afgesproken. Het klinkt zo simpel, maar het is heel vaak zo lastig. Geen excuses, wees streng voor jezelf, je hebt dat plan niet voor niks gemaakt. Alleen door het te doen, ervaar je wat het voor je doet. Je wordt mentaal sterker, het geeft zo’n goed gevoel als je doet wat je van plan bent. Go!
  4. Check of je plan werkt: wat gaat goed, wat kan beter, wat kun je anders doen en wat is je volgende stap?
  5. Vier het succes! En succes smaakt altijd naar meer…

Met deze stappen hoef je niet meer te hópen dat het lukt, maar wéét je dat het gaat lukken! Ik zeg vaak tegen mensen die willen afvallen: wat is je plan? Organiseer voor jezelf dat je voornemen geen voornemen blijft.

Ben jij er ook klaar mee, voel je die stelligheid en energie dat het nu gaat gebeuren? Wat gaaf!
Je krijgt de kans om in een GRATIS coaching sessie van 20 minuten met mij waardevolle tips te ontvangen, zodat ook JOUW voornemen uitkomt. Meld je aan via www.mooigewicht.nl , ik ben er klaar voor.