Mijn stok achter de deur

Ik zit aan onze keukentafel deze mail te schrijven, ik ben net terug van een rondje hardlopen, het bakje yoghurt is leeg en ik geniet nu met een voldaan gevoel van een lekkere kop koffie.

Een uur geleden leek dat nog de andere kant op te gaan. De nacht was niet optimaal, de zon scheen niet, het was koud en grijs buiten en ik ‘moest’ van mezelf vandaag lopen.
Voel je ‘m aankomen? Ik had het al bijna goed gepraat dat het vandaag echt niet hoeft.

Toch ben ik gegaan. Dat gaat echt niet vanzelf, ik heb daar mijn maniertjes voor die mij helpen om geen ruimte te geven aan smoesjes:

  • ik plan het hardlopen in mijn agenda
  • ik leg de avond ervoor mijn sportkleding klaar
  • ik zeg tegen Patrick dat ik de volgende ochtend ga lopen
  • ik sta op en trek mijn sportkleding aan

Als ik het zo doe, dan moet ik het wel heel bont maken om dan niet de deur uit te gaan.

Helemaal niet als ik dan ook nog de vraag van mijn man krijg hoe ver ik vandaag ga lopen.

Door dit zo te doen, zorg ik ervoor dat ik niet alleen het voornemen heb om twee keer per week te sporten, maar dat ik het ook echt kan afvinken. Dat geeft een voldaan gevoel, dat is veel fijner dan dat ik niet ga.

Het gaat niet vanzelf

Wat ik je hiermee wil zeggen: als je iets wilt, of het nu om sporten, gezonder eten of afvallen gaat, het gaat echt niet vanzelf.

Creëer voor jezelf de omstandigheden die het zo makkelijk mogelijk maken om te doen wat jij je hebt voorgenomen: een no-escape omgeving. De voldoening achteraf maakt het altijd de moeite waard.

Blijft het bij jou nog te vaak bij een voornemen en kun jij wel hulp gebruiken bij het creëren van een no-escape omgeving? Plan een gratis kennismakingsgesprek. Ik kan je helpen. Mijn methode en begeleiding heeft zich al vele malen bewezen.