Niet vooruitdenken (de 2e grote valkuil bij het afvallen)

Valkuil 2: Niet vooruitdenken

Met een lege maag maakt niemand verstandige keuzes. In de hectiek van een druk bestaan is dit echt een grote valkuil. Je rent ’s morgens, met of zonder ontbijt, de deur uit en denkt er niet bij na om wat te eten mee te nemen. Tegen het middaguur moet je ergens je lunch vandaan toveren.

Wat gebeurt er dan vaak? Ben je onderweg, dan scoor je iets bij het tankstation, bij Van der Valk, de Subway, McDonalds of iets vergelijkbaars. Ben je op kantoor, dan lonkt het bedrijfsrestaurant of de broodjeszaak om de hoek. Je hebt trek, het ziet er allemaal heerlijk uit, je kiest wat van de kaart of het buffet en maak dan nog maar eens een verantwoorde keuze.

Het overkomt je

Negen van de tien keer eet je op dit soort momenten meer dan nodig is. Buiten de deur is de omvang van de portie vaak de boosdoener. Geen probleem natuurlijk als je dat een keer overkomt, maar als het meerdere keren per week of misschien wel elke dag is, dan helpt het je simpelweg niet bij het afvallen. Nou hoef je ‘s morgens echt niet in de weer met Tupperware bakjes om je eigen healthy lunchsalade te maken (mag natuurlijk wel ;-)), maar een paar boterhammen smeren en wat fruit meenemen kost je nauwelijks tijd en moeite. Dat geldt niet alleen voor de lunch, maar ook voor andere momenten op de dag. 16u ‘s middags is ook zo’n hoog risicosituatie, zorg dat je dan wat fruit of snoepgroente bij de hand hebt. Daarmee voorkom je dat je naar een reep uit de snoepautomaat grijpt of de eerste de beste koektrommel induikt.

Vooruitdenken

Vooruitdenken is dé manier om ervoor te zorgen dat je iets kunt eten wat voor jou oké is op de momenten dat je wat wilt eten. Anticipeer op de momenten waarvan je weet dat het lastig zal worden en regel het. Je zult merken dat dat een veel beter gevoel geeft: je zit zelf aan het stuur, jij bepaalt wat je eet en organiseert dat in plaats van dat je het je overkomt.

Volgende keer valkuil 3: Niet goed kiezen

Nog één ding, ken je WWW-eten al? Dat staat voor Wat-We-Woensdag-eten. Elke woensdag deel ik op social media wat er bij ons op tafel staat. Om te inspireren en te laten zien dat het echt niet ingewikkeld hoeft te zijn om in de drukte van alle dag een slanke en verantwoorde maaltijd op tafel te zetten.
De recepten van de afgelopen weken:
– pasta Nicoise: https://recepten.lidl.nl/Recept/Pastasalade-nicoise
– aardappel groente gratin: https://recepten.lidl.nl/Recept/Aardappel-groentegratin
(Bron: Lidl recepten)

Wil je de recepten op de dag zelf zien? Volg mij dan ook op Facebook (Mooi Gewicht – Rian Klein Koerkamp) en Instagram (rian_mooigewicht).

Ik wens je een mooie dag!