Hi, ik ben Rian.

Als je mij voor het eerst ziet, dan denk je wellicht “zij heeft makkelijk praten, ziet er slank uit…die hoeft er vast geen moeite voor te doen om dat zo te houden.”

Echt niet! Ja, ik ben slank (ik vind in ieder geval slank genoeg), maar dat gaat niet vanzelf. Ik kan niet alles eten zonder dat het effect heeft op mijn gewicht en dat is wel jammer, want ik dol op lekker eten.

Ik weet ook hoe het is om overgewicht te hebben (+ 13 kilo)

Om op de weegschaal te staan met de ene keer tranen van verdriet en frustratie (sh*t, weer niks eraf) en de andere keer weer blijdschap (yes, er is wat af). Gelukkig ligt dat al tientallen jaren achter me en ben ik al bijna 30 jaar keurig op gewicht. Maar het was dus anders.

Als jonge vrouw van 18 jaar droomde ik van een leven als stewardess of reisleidster. In een strak uniform of een mooie jurk, helemaal klaar om de wereld te veroveren. Niet dus, want ik paste totaal niet in het plaatje wat ik voor ogen had: veel te zwaar en daardoor onzeker. Ik verstopte mezelf met verhullende kleding (lekker veilig over de billen) in plaats van dat ik in zwierige jurkjes verscheen. Dat wilde ik niet langer. De KLM zou me nooit aannemen als ik niet in maat 36 of 38 zou passen, ik zag mijn droom al in rook opgaan.

Dat was het keerpunt, ik wilde het niet langer. Er moest wat veranderen, want die kilo’s waren niet zomaar aan komen waaien.

Door het vele bakken en koken (wat mijn moeder super goed kan en leuk vindt) waren de weekenden wel erg lang in huize Leferink. Het was achteraf gezien allemaal heel lekker, maar gewoon te veel, te vaak en ook niet gezond.

Samen met mijn vader (die baalde van zijn te dikke buik) ben ik gaan afvallen. Mijn moeder (die wel alles kon eten zonder een gram aan te komen) had van een vriendin weekmenu’s van een afslankclub gekregen en daar gingen we mee aan de slag.
Ik weet het nog zo goed: eigenlijk heel gewoon, maar wel met mate eten. Met aardappels, groente en vlees, soms een dag met rijst of pasta en in het weekend wat extra’s. Veel beter in balans dus. We kregen echt een betere manier van eten en mét resultaat, voor mij en mijn vader.

Ik ben ruim 13 kilo afgevallen en mijn vader meer dan 15 kilo en het mooie is, we zijn allebei nooit meer aangekomen en dat is best uniek.

Er waren in al die jaren meer dan genoeg momenten om weer aan te komen: gaan samenwonen, twee zwangerschappen, een meer dan drukke baan en later het opstarten van mijn praktijk…dit alles heeft mij er niet van weerhouden om aandacht te blijven geven aan mijn gewicht en daarmee aan mijn gezondheid. Dat is ook nodig, ik blijf opletten, ik ben nooit op dieet, doe niet aan de lijn, doe geen gekke dingen, jojo niet en geniet van alles wat ik lekker vind. Ik weeg al jaren lang tussen de 58 en 60 kilo (ik ben 1.64m lang) en is het nooit een verrassing dat dit op de weegschaal staat.

Typisch Rian:

Ik ben van de lijstjes (met to do’s, boodschappen, recepten, leuke restaurants, campings, etc.) en ik zoek graag houvast, iets van zekerheid.

  • Iets nieuws koken? Super leuk, wel met een recept.
  • Een lange wandeling maken? Heerlijk, maar ik volg de paaltjes of een uitgestippelde route.
  • 10 Engelse Mijl hardlopen? Ja hoor, ik google eerst voor een strak schema om het goed op te bouwen.
  • Een verre reis? Dat vind ik het allermooiste om te doen, maar niet op de bonnefooi.

Kortom, ik ben voor grote en kleine avonturen te porren, maar wel met beleid. Ik houd niet van verrassingen, maar voor een paar dagen safari ergens in Afrika spring ik toch direct het vliegtuig in.

Verder ben ik vooral graag thuis om lekker te lezen, te koken en tijd door te brengen met man en kinderen en onze labradoodle Boeth. Picture perfect als het gaat om eten? Tuurlijk niet. Hier liggen ook zakken snoep en chips in de la en staat er een pot hazelnootpasta op de ontbijttafel. Maar alles bij elkaar is het voor mij in balans en ik weet maat te houden.

Voor heel veel mensen is maathouden onbekend terrein, liever alles of niets.

Dan is het altijd een strijd, gedoe, levenslang diëten, keihard afvallen en daarna weer aankomen, alle extreme diëten aangrijpen, van alles moeten en niks mogen…

Ik vind dat doodzonde, omdat het zo anders kan.

Dat is voor mij de trigger geweest om in 2013 mijn eigen praktijk MooiGewicht te starten. Ik help om afscheid te nemen van die strijd en laat mensen ontdekken en leer ze hoe ze voor eens en altijd kunnen afvallen met gewoon normaal eten.

Ik ben er om samen met mijn klanten hun way of life te ontwikkelen.

Afvallen doe je niet voor even, niet als je blijvend resultaat wilt zien. Dan doe je het de rest van je leven.Ik gun iedereen die het wil, ook dat gevoel dat ik zelf al die jaren heb. Ik weet wat het me brengt, ik weet dat ik nooit meer terug wil, ik weet wat ik moet doen om het zo te houden. Het is in al die jaren mijn way of life geworden, samen met mijn man Patrick en onze 2 tienerdochters Eline en Dide. En dat is geen strafkamp, het is prima te doen.

Verwacht van mij geen exotische uitspattingen, extreme dingen of foto’s van mij in bikini op Instagram. Ik ben wel fit, slank en best sterk, maar geen 25-jarige fitgirl. Dat hoeft ook niet.
Ik ben nuchter (vast mijn Twentse afkomst), meestal de rust zelve, ik houd van planning en structuur en word ontzettend blij van blije klanten.

Voor mij is het echt geslaagd als mijn klanten mij na een paar jaar laten weten dat ze nog steeds op gewicht zijn.

Dát is waar ik het voor doe.

Mijn allergrootste wens voor de toekomst? Op volle kracht doorgaan met mijn praktijk en mensen blijven helpen om gezonder, slanker en fitter te worden. En ik wil veel herinneringen blijven maken met mijn gezin, familie en vrienden. Dat staat bij mij op nummer 1 op het lijstje ‘belangrijkste zaken’. Ik wil nog heel lang mooie dingen doen en de wereld verder ontdekken. Dát is voor mij meteen de motivatie om op gewicht, gezond en fit te blijven. Zodat ik dat alles met ze kan beleven.

Zie je het zitten met mij?

Denk je dat ik jou kan helpen om je gewicht voor altijd onder controle te krijgen? Vul dan mijn contactformulier in via deze knop. Ik kom dan binnen 24 uur bij je terug. Ik kijk uit naar je reactie.

Neem contact op