Hi, ik ben Rian.

Wil je afvallen met blijvend resultaat? Rian helpt je!

Je wilt het, je doet je best, maar tot je grote frustratie lukt het niet.
Of je bent afgevallen en komt weer net zo hard aan. Help!Dan moet je bij mij zijn.

Ik ben Rian en als je mij voor het eerst ziet, dan denk je wellicht “daar heb je er weer zo één, iemand die alles kan eten zonder ook maar een gram aan te komen.”

Was het maar waar. Ik kan echt niet alles eten, ik houd er wel van. Ik ben dol op lekker eten.

Gele M&M’s en pepernoten zijn bij mij niet veilig.
Ik weet ook hoe het is om overgewicht te hebben (+ 13 kilo), om op de weegschaal te staan met de ene keer verdriet (sh*t, weer niks eraf) en de andere keer blijdschap (yes, er is wat af).

Gelukkig ligt dat al tientallen jaren achter me en ben ik al bijna 30 jaar keurig op gewicht. Maar het was dus anders.

Als jonge vrouw van 18 jaar droomde ik van een leven als stewardess of reisleidster. In een strak uniform of een mooie jurk, helemaal klaar om de wereld te veroveren. Niet dus, want ik paste totaal niet in het plaatje wat ik voor ogen had: veel te zwaar en daardoor onzeker.
Ik verstopte mezelf met verhullende kleding (lekker veilig over de billen) in plaats van dat ik in zwierige jurkjes verscheen. Dat wilde ik niet langer. Er moest wat veranderen, want die kilo’s waren niet aan komen waaien. Door het vele bakken en koken (wat mijn moeder super goed kan en leuk vindt) waren de weekenden wel erg lang in huize Leferink. Het was achteraf gezien allemaal gewoon te veel, te vaak en ook niet gezond genoeg.

Samen met mijn vader (die baalde van zijn te dikke buik) ben ik gaan afvallen.
Mijn moeder (die wel alles kon eten zonder een gram aan te komen) had van een vriendin weekmenu’s van een afslankclub gekregen en daar gingen we mee aan de slag.
Ik weet het nog zo goed: eigenlijk heel gewoon, maar wel met mate eten. Met aardappels, groente en vlees, soms een dag met rijst of pasta en in het weekend wat extra’s. Veel beter in balans dus. We kregen echt een betere manier van eten en mét resultaat, voor mij en mijn vader.
Ik ben ruim 13 kilo afgevallen en mijn vader meer dan 15 kilo.

Het mooie is, we zijn allebei nooit meer aangekomen en dat is best uniek. Er waren in al die jaren meer dan genoeg momenten om weer aan te komen: gaan samenwonen, twee zwangerschappen, een meer dan drukke baan en later het opstarten van mijn praktijk…dit alles heeft mij er niet van weerhouden om aandacht te blijven geven aan mijn gewicht en daarmee aan mijn gezondheid. Dat is ook nodig, ik blijf opletten, ik ben nooit op dieet, doe niet aan de lijn, doe geen gekke dingen, jojo niet en geniet van alles wat ik lekker vind.

En dat zie ik om me heen heel weinig mensen doen. Voor heel veel mensen is het altijd een strijd, gedoe, levenslang diëten, keihard afvallen en daarna weer aankomen, alle extreme diëten aangrijpen, van alles moeten en niks mogen…ik vind het doodzonde, omdat het zo anders kan.

Dat is voor mij de trigger geweest om in 2013 mijn eigen praktijk MooiGewicht te starten. Rian helpt om afscheid te nemen van de strijd en laat mensen ontdekken en leren hoe ze voor eens en altijd kunnen afvallen met gewoon normaal eten.

Ik gun iedereen die het wil, ook dat gevoel dat ik zelf al die jaren heb.
Ik weet wat het me brengt, ik weet dat ik nooit meer terug wil, ik weet wat ik moet doen om het zo te houden. Het is in al die jaren mijn way of life geworden, samen met mijn man Patrick en onze 2 tienerdochters Eline en Dide.

Ik ben er om samen met mijn klanten hun way of life te ontwikkelen.
Afvallen doe je niet voor even, niet als je blijvend resultaat wilt zien. Dan doe je het de rest van je leven. En dat is geen strafkamp, het is prima te doen.

Verwacht van mij geen exotische uitspattingen, extreme dingen of foto’s van mij in bikini op Instagram. Ik ben wel fit, slank en sterk, maar geen 25-jarige fitgirl. Dat hoeft ook niet.
Ik ben nuchter (vast mijn Twentse afkomst), meestal de rust zelve, ik houd van planning en structuur en word ontzettend blij van blije klanten. Ik ben pas echt tevreden als mijn klanten mij na een paar jaar laten weten dat ze nog steeds op gewicht zijn. Dat is waar ik het voor doe.

Verder typisch Rian:
Je vindt mij niet in sportschool om aan de gewichten te hangen, ik train thuis wel elke dag een kwartiertje. Het liefste ben ik thuis om lekker te lezen, te koken en tijd door te brengen met man en kinderen. Picture perfect als het gaat om eten? Nee hoor, 100% perfect is ook niet nodig.
Hier liggen ook zakken snoep en chips in de la en staat er een pot hazelnootpasta op de ontbijttafel. Maar alles bij elkaar is het wel in balans.

Je hebt grote kans om mij wandelend, fietsend of hardlopend met man en/of dochters en/of hond in het Kroondomein tegen te komen, dat is bijna onze achtertuin en een favoriete plek.
Zo blijf ik lekker in beweging en haal ik ook de ruim 14.000 stappen per dag.

Het is mijn grootste wens om samen herinneringen te blijven maken. Dat staat bij mij hoog op het lijstje ‘belangrijkste zaken’. Ik houd niet van verrassingen, maar voor een paar dagen safari ergens in Afrika spring ik direct het vliegtuig in. Ik wil nog heel lang heel veel mooie dingen doen met mijn gezin, familie en vrienden. Nu is dat zo opschrijf, bedenk ik me dat dát voor mij ook de motivatie is om op gewicht, gezond en fit te blijven. Zodat ik dat alles kan mee beleven.

Zie je het zitten met mij?

Denk je dat ik jou kan helpen om je gewicht voor altijd onder controle te krijgen? Vul dan mijn contactformulier in via deze knop. Ik kom dan binnen 24 uur bij je terug. Ik kijk uit naar je reactie.

Neem contact op

Hoor of zie je liever wat mijn werkwijze is bij Mooi Gewicht? Bekijk dan onderstaande pitch die Rian hield.