Regelmatig stilstaan voorkomt stilstand

2021 is alweer 3 weken oud en hoe! In alle opzichten een heel bijzondere start van het jaar en bijzonder blijft het nog wel even. Ik vertrouw erop dat het uiteindelijk allemaal weer goed komt, ik hoop dat we tot die tijd gezond blijven en goed voor elkaar blijven zorgen.

Reden voor deze blog zijn alle goede voornemens die weer voorbijkwamen om nu echt gezonder te gaan eten, af te vallen, meer te bewegen en minder te snoepen. De knop moet om. Ik snap dat heel goed. Zelf heb ik dat ook weer na de feestdagen, het is op zulke dagen dan net een tikkie te veel en te lekker. Ik voel dan ook aan mijn lijf dat het mooi is geweest. Het is tijd om razendsnel weer terug te schakelen. Ik heb dat, na heel veel training, gelukkig goed onder de knie gekregen. Dat gaat lang niet altijd vanzelf.  

Ik zag net een quote van Omdenken voorbijkomen op LinkedIn, die hierbij kan helpen:

“Om stilstand te voorkomen, moet je regelmatig even stilstaan.”

Ik nodig je uit om nu, 3 weken na je goede voornemen van 1 januari, even stil te staan en antwoord te geven op deze vragen:

  • Wat heb ik de afgelopen weken heel concreet gedaan om mijn voornemen waar te maken?
  • Wat is daar het resultaat van geweest?
  • Lig ik op koers?

Er is geen goed of fout, maar de antwoorden laten je wel zien:

  • óf en hoeveel je eraan gedaan hebt;
  • of je op basis daarvan een ander resultaat had mogen verwachten;
  • en of het zin heeft om op deze manier door te gaan of dat er echt wat anders moet gebeuren.

Stel, je wilt minder snaaien maar je vindt het frustrerend dat het je niet lukt.
Ondertussen is de voorraad snoep in huis nog meer dan royaal, ligt de dropzak naast je op het bureau en houdt je man bij de koffie de koektrommel voor je neus.
Zeg dan maar eens nee, door al het Corona-gedoe vind je ook wel dat je het verdiend hebt.

Voel je ‘m? Hiermee kun je niet verwachten dat je minder gaat snoepen.

Zo werkt het niet, alleen maar denken dat je minder gaat snoepen is niet genoeg. Was het maar waar. Er moet iets veranderen.

Het gave is… als je dat doet, dan zie je ook het resultaat daarvan. Ik zie dat bij de mensen die ik in mijn praktijk begeleid. Resultaat is een enorme stimulans om door te gaan, het maakt je trots, je voelt je sterk en het geeft je vertrouwen dat je het kunt.

Ik vind het echt prachtig om die verandering te zien. Ik weet dat het ook voor jou kan, ook als je het vertrouwen nu niet voelt. De enige manier om het vertrouwen te krijgen, is actie. Het gaan doen en dan niet alleen, maar samen. Ik kan je daarbij helpen.

In een gratis en online 1-op-1 gesprek van een half uur bespreken we jouw voornemen en waar je nu staat (jouw antwoorden op de vragen).

Aan het einde van het gesprek weet je precies wat je te doen staat, dat beloof ik je.
Dus, baal je nu van jezelf dat het niet lukt en zie je niet hoe het anders kan? Heb je een stok achter de deur of flinke duw in de goede richting nodig?
Plan dan direct de gratis sessie [LINK], ik zie binnen 5 minuten waarmee het jou wel gaat gebeuren. Hoe zou dat voor je zijn, gaaf toch?

Dan blijft het jaar 2021 bijzonder, maar dan wel op een hele positieve manier.

Warme groet, Rian.