Jacco is 17 kilo afgevallen in 3 maanden

Nadat ik 10 jaar geleden gestopt was met roken smaakte mijn eten en drinken weer lekker. Het gevolg was dat ik langzaam maar zeker zwaarder werd. Van 95 kg zoetjes aan naar 115 kg! Verder niets aan de hand maar ik merkte dat ik me er toch niet lekker bij voelde. Toch een lomp en zwaar gevoel. Wanneer er met regelmaat een opmerking geplaatst wordt van ‘ie ziet’r best uut’ dan weet je dat men eigenlijk bedoelt: ‘je wordt dik!’ Daar wilde ik vanaf.

Toen ik Rian hoorde praten over het coachen van mensen bij het afvallen kwam de gedachte bij mij op… misschien moet ik dat ook doen.

Maar ja, druk leven, weinig tijd en het belangrijkste de twijfel: is dat wel wat voor mij? Kan ik dat wel of wordt het een afgang…? Toch ben ik op gesprek gegaan en toen bleek dat ik niet op water en brood hoefde maar dat het vooral een kwestie is van ander(s) eten. Meer regelmatig fruit, meer groente, wat minder aardappels en wat zuiniger met een biertje en nog wat van die op het oog kleine, onbelangrijke dingen.

En?

Elke week een halve kilo eraf. Met gemak! Mijn broodtrommel is zwaarder dan voorheen doordat ik nu allerlei gezonde lekkernijen meeneem. Helemaal prima! Mijn bord eten is net even anders gevuld en ik schrap niet de pannen meer leeg voor een tweede bord.

Nu ben ik ruim 3 maanden verder en de weegschaal zegt: 98 kilo 😊 Rian heeft mij op een simpele en doeltreffende manier geleerd om anders te eten en te drinken. Het is er eigenlijk lekkerder op geworden en je komt niets te kort. Geen dieet, geen kwakzalven maar gewoon reëel blijven en naar je doel werken.

Doordat ik mezelf heb aangeleerd beter te kijken naar wat en hoeveel ik eet lukt het me prima om het gewicht te managen.

Het heeft me alleen wel een aantal nieuwere (kleinere) overhemden gekost maar ik ben ‘bere-trots’ op mijn bereikte doel. Ik blijf onder de 100.

Dank je wel Rian!