Sanne is 11 kilo afgevallen in 3 maanden

Van Mayonaise naar Hummus

Ik ben begonnen aan het 90 dagen programma, omdat ik eigenlijk maar 1 ding wilde: me beter, gezonder en fitter voelen. Omdat er om me heen teveel gebeurd, waar ik simpelweg geen invloed op heb. Goed voor mezelf zorgen….daar heb ik wel invloed op. Veel van wat ik heb geleerd van Rian, wist ik waarschijnlijk al, of stond ergens ‘opgeslagen’. Ik begrijp namelijk heus wel dat 1 bakje chips beter is dan een zak, dat 1 glas wijn, beter is dan een fles.

Ik wist niet dat een wit stokbrood of een kaasstengel maakte dat ik eigenlijk de rest van de dag geen calorieën meer tot me kon nemen. Rian heeft mij inzicht gegeven in mijn eigen voedingspatroon en hoe ik dit met kleine aanpassingen gezonder kon maken. Dus geen mayonaise maar hummus en we hebben nog steeds dezelfde boodschappen in huis, alleen een beetje meer rauwkost en fruit…

…Wat mij het meest geholpen heeft is de uitspraak: ‘compenseren kun je leren’ . Toch een avondje teveel gegeten, dan maak ik een extra wandeling de volgende dag. Of ik ga al extra wandelen, wanneer ik weet dat er een avondje met lekker eten aan komt.
Wat ik heb bereikt is dat ik me daadwerkelijke gezonder en fitter voel. Ik ruim 11 kilo ben afgevallen en mijn zorgen en wat er om mij heen gebeurd beter ‘kan dragen’. Ik kon het echt niet alleen, ik had Rian hierbij nodig, om me bij te sturen en vooral te informeren en inzicht te geven in de keuzes die ik maak. Ik vergeet vooral mijn ‘ albert heijn’ bezoek ergens halverwege het traject niet meer. Ik wist als ik nu de winkel in loop, ga ik voor het gemak en veel lekkers. Ik heb Rian geappt voordat ik de winkel in ging. Ik had geluk, ze reageerde meteen. Ik kreeg een aantal voorbeelden van makkelijke (relatief) gezonde keuzes, toetjes en de tip: “Stick to the plan, alleen je maaltijd kopen en doorlopen….”

Veel dank Rian voor hulp en begeleiding.

Groetjes Sanne