Trudie is 8 kilo afgevallen in 3 maanden

Toen ik bij Rian kwam, kwam ik net terug uit Spanje waar de weegschaal een getal aan gaf waar ik letterlijk misselijk van werd.
Ik hou van een bourgondisch leven en wilde niet alles opgeven. Vooral de gezelligheid van een wijntje en uit eten gaan wilde ik graag koste wat het kost blijven behouden.

Rian snapte wat ik wilde en in tegenstelling zoals vele andere diëtisten ging zij volledig mee in wat ik graag wilde.
Zij stelde samen met mij een eetpatroon vast die we iedere keer een beetje bijstelde om toch te proberen om op het gewilde gewicht te kunnen komen.
Ik wilde graag 10 kilo afvallen, maar niet ten koste van alles.
Ik wilde vooral graag leren hoe ik moest compenseren.
Als ik een weekend had gehad waar de kinderen thuis waren en de gezelligheid dus de bovenhand had wilde ik leren hoe ik het daarna moest aanpakken om toch weer terug te gaan naar het gewicht van voor het weekend.
In mijn periode van afvallen zaten de kerstdagen. Een mooie uitdaging dus.
Ik besloot dat ik tijdens deze dagen niets zou opschrijven in het eetdagboek. Het doel was om op gewicht te blijven. En warempel op mijn weegdag was ik inderdaad op gewicht gebleven, gewoon door na de kerstdagen weer terug te gaan naar mijn vaste eetpatroon. Het werkte dus.
In tegenstelling tot misschien andere viel ik maar ongeveer 400 tot 500 gram per week af, en soms zelfs helemaal niets. Het ging niet snel maar zolang het maar naar beneden ging vond ik het prima. Uiteindelijk kwam ik onder de magische grens van de 70 kilo, voor mij een echte mijlpaal.
Er moesten nog wel wat kilo’s af, maar het gevoel van goed bezig zijn was geweldig.

Na de drie maanden grens bereikt te hebben kan ik zeggen dat ik niet de 10 kilo afvallen heb aangetikt, nog niet. Maar eigenlijk vind ik dat helemaal niet erg. Ik kan eindelijk weer vol trots naar mij zelf kijken in de spiegel, eindelijk zie ik weer iemand staan die er mag zijn.

Ik ben heerlijk gaan winkelen met een vriendin bij Piet Zoomers, waar we dankzij Corona de hele vrouwenafdeling voor ons zelf hadden.
Het was warempel gewoon een uitje.
Grappig was wel dat iedereen dacht, zo die kan haar kleren niet meer aan het gaat lekker voor een maatje kleiner nu. Nou dat was dus helemaal niet het plan. Ik had namelijk super mooie kleren, ik wilde er gewoon weer lekker in kunnen passen.
Het shoppen bij Piet Zoomers was gewoon de kers op de taart. Ik kan lekker nog steeds bij mijn eigen maat kijken en hoef niet naar een maatje groter. Doel bereikt dus.

Rian ik wil je bedanken voor je ondersteuning, maar vooral dat je naar mijn kijk op afvallen hebt geluisterd. Je hebt niet jouw manier doorgedrukt, maar vooral geluisterd wat ik belangrijk vond. Je hebt je ook nooit negatief uitgelaten op een weekend vol met uitspattingen, omdat je wist dat die voor mij belangrijk waren.

Ik kan weer vol trots naar mijzelf kijken, ik kan mijn mooie kleren weer dragen zonder dat ik mij daar ongemakkelijk bij voel, ik voel mij weer vrouw van top tot teen dankzij jouw begeleiding.
Ik weet nu ook hoe ik altijd weer terug kan naar mijn vaste eetpatroon als het toch weer uit de hand gelopen is, mij kan niks meer gebeuren waar ik niet zelf bij ben haha.
Dank je