Snacktrek weersta je met deze eenvoudige tip

Je kent dat wel, die momenten op een dag waarop die snacktrek je overvalt. De één snakt naar zoet en duikt de kast in op zoek naar chocola, snoep of koek. De ander loopt warm voor wat hartigs. Allebei niet de handigste keuzes als je wilt afvallen, dat hoef ik je niet te vertellen. Hoe zorg je ervoor dat je niet toegeeft aan die, haast onbedwingbare, trek?

De oplossing is heel eenvoudig en het werkt super goed: uitstellen.
Op het moment dat je bedenkt dat je iets gaat pakken, stop je, zet je de timer op 15 minuten en ga je wat anders doen: je gaat naar buiten, doet een klusje, zet een was aan, belt iemand, het maakt niet uit wat je doet, als je maar iets doet en beweegt.

Je stapt op deze manier letterlijk uit de situatie en je verzet je gedachten. De snacktrek is na 15 minuten weg. Dat is het voordeel van snacktrek: het is net een golf in de zee. Die komt, maar gaat ook weer. Het is aan jou om de tijd tussen het komen en gaan te overbruggen.

Laat je het weten of deze tip ook voor jou werkt?

Met grote regelmaat geef ik mijn gratis webinar “Food4Health, afvallen zonder dat je alles wat je lekker vindt moet laten staan.”

Na afloop:

  • weet je precies welke ingrediënten er niet in jouw afvalpoging mogen ontbreken om überhaupt resultaat te kunnen zien.
  • laat ik je aan de hand van voorbeelden uit mijn praktijk zien waar ik het negen van de tien keer mis zie gaan en hoe jij dat kunt voorkomen.
  • weet je precies wat jij te doen hebt om er dit keer wel een doorslaand succes van te maken.


Niks is zo frustrerend als enorm je best doen en dan geen resultaat zien.

Dus, ben jij wel toe aan wat positief nieuws op de weegschaal? Meld je dan aan via de link