Mijn 28 favoriete recepten in 1 bundel, gezond en slank!

De weken vliegen voorbij…voor ons is het bijna vakantie, voor jou ook? Of zit het er al op of komt het misschien nog voor je? Ik weet niet hoe het voor jou is, maar hier in huis is het altijd wat rommelig zo vlak voor onze vakantie. De kinderen zijn vrij, wij nog niet en de voorbereidingen voor het vertrek naar de camping zijn begonnen.

Wat gebeurt er als je uit je gewone doen bent? Grote kans dat je aan het rommelen gaat met het eten. En dat is dan niet direct het meest gezonde, toch?
In dit soort tijden probeer ik om “de basis goed op orde” te houden op de dagen dat het kan.
Is het in de basis namelijk al te veel en niet gezond, dan is het lastig om dat goed te maken op de dagen dat er ook nog allerlei andere dingen voorbijkomen.

De avondmaaltijd is een belangrijk onderdeel van die basis. Door de verhouding op het bord goed te houden, zorg je ervoor dat het avondeten je goede energie levert (voel je je lekker bij) en dat het geen stiekeme dikmaker wordt.

Zo ziet je bord er gezond en goed gevuld uit:

  • De helft of meer is groente.
  • Een kwart is aardappels, (volkoren)pasta of (zilvervlies)rijst.
  • Het overige kwart is voor vlees, kip, vis of een vleesvervanger.

Groente speelt dus de hoofdrol!
En nee, van koolhydraten word je niet dik, van te veel koolhydraten wel.

Dit zijn slanke porties:

  • Aardappelen: maximaal 150 gram (voor een vrouw) en 200 gram (voor een man).
  • Rijst, pasta, etc.: tussen 50 en 75 gram (voor een vrouw) en tussen 75 en 100 gram (voor een man) in ongekookte vorm en altijd volkoren.

Kun je wel wat inspiratie gebruiken voor lekkere, gezonde en slanke maaltijden? Ik heb een selectie gemaakt uit de meer dan 500 recepten die ik ‘bewaard’ heb in mijn eigen receptenmap.
In deze bundel heb ik ze voor je verzameld, mét tips om het recept een extra gezonde draai te geven. Gratis te downloaden!
Ik ben benieuwd wat je er van vindt, laat het me weten via de mail rian@mooigewicht.nl