Tussen Kerst en Oud&Nieuw

ik weet niet hoe het voor jou is, maar ik ben er bijna klaar voor: Kerst 2021.
We maken er wat van, ook al loopt het dit jaar weer anders dan we graag zouden zien.
Toch verheug ik me op het samen kijken naar Robert ten Brink met All You Need Is Love, het ontbijt morgenvroeg, de cadeautjes die we voor elkaar hebben gekocht en de Kerst kunnen vieren met onze familie. Voor mij is dat Kerst. Ik hoop van harte dat jij op jouw manier ook echt Kerst kunt vieren.

Ik wil je op deze laatste dag voor Kerst dit nog meegeven:

Je komt niet aan tussen Kerst en Oud & Nieuw,
maar tussen Oud & Nieuw en Kerst.

Daarom ook geen suggesties voor een perfect gezond en slank 3-gangen-kerstmenu.
Doe ik zelf ook niet aan. Wij eten met de familie en we maken allemaal wat, dit jaar verzorgen wij het nagerecht. Ik kijk dan vooral naar een feestelijk toetje wat hopelijk in de smaak valt en niet naar het aantal calorieën of gezond/ongezond. Dat maakt het verschil niet.

De keuzes die je elke dag maakt, het hele jaar door, maken het verschil.
Pak de regie over wat en hoeveel je eet en drinkt.
Kies gezond en ook ongezond, als het maar bewust is en per saldo in balans.
Weet waarvoor je het doet.
Accepteer de excuses en smoezen niet langer, maar toon positieve power om te komen waar jij wilt.
Laat je door niets en niemand weerhouden.
Jij bepaalt, je bent het waard.

En…eet niet om te genieten, geniet van het eten.


Voor nu wens ik je een hele fijne Kerst, samen met de mensen die je lief zijn.