Uit eten gaan en toch afvallen…

Yes, we mogen weer…uit eten! En we gaan ook zie ik om me heen 😊.
Fijn hè?

Afgelopen maandag was ik weer voor het eerst uit eten. Onze trouwdag mocht gevierd worden en dat hebben we gedaan. Ik heb enorm genoten van een heerlijke 3 gangen verrassingslunch, zelfs met een wijnarrangement erbij (halve glazen, dat dan wel ;-)).

Het deed me ook weer denken aan die keer dat ik een appje kreeg van een dame die echt nét gestart was met mijn 90-Dagen-Programma:

“Help, mijn man verrast me met een etentje! Ik wil het eigenlijk helemaal niet, maar het is ook wel weer leuk en lief. Kan dat wel?”


Natuurlijk kan dat wel. Als je er een beetje slim en bewust mee omgaat, dan kun je ook met uit eten prima afvallen.


Wat is dan slim en bewust?
Dat zit ‘m in twee dingen:

  • allereerst tijdens het etentje zelf. Je snapt ook dat als je alle gangen zonder nadenken pakt, de wijntjes erbij drinkt, vooraf brood met smeersels weg hapt en na het toetje nog een koffie met zoetigheid bestelt, je niet hoeft te verwachten dat je afvalt. Wat je dan wel kunt doen, lees je in mijn eerdere blog.
  • het tweede punt is mogelijk nog wel waardevoller voor je: wat je de rest van de dag eet, drinkt en beweegt, maakt het verschil tussen afvallen of aankomen. Als je de rest van de dag gewoon goed eet (ik zeg altijd ‘basis op orde’), dan is er helemaal niet zoveel aan de hand.

    Dus geen extra’s in de vorm van koek, snoep, extra broodjes, toastjes, repen, chocolade of wat dan ook, maar wel veel groente, 2 porties fruit, yoghurt of kwark en beperkt brood.

    Op die manier krijg je automatisch weinig suikers, ongezonde vetten en zout binnen en daarmee compenseer je het wat royalere eten buiten de deur. Als je dat ook nog combineert met wat extra beweging, dan zul je versteld staan van het effect. De dame die door haar man werd verrast, is inmiddels 12 kilo afgevallen én ze zegt met een gerust hart ‘ja, leuk!’ tegen een etentje.

Denk je nu bij 1 of meerdere punten “ja, klopt allemaal wel wat je zegt, maar bij mij werkt het toch anders”, dan kijk ik met alle plezier een half uur met je mee. In dat half uur geef ik je een aantal tips die er voor zorgen dat het ook voor jou gaat werken en wat daar voor nodig is. Gratis en vrijblijvend, maar super waardevol.

Ik heb de komende week 3 keer een half uur beschikbaar, wil jij één van die drie zijn, dan kun je nu jouw tijdstip reserveren via deze link. Voor nu wens ik je een fijn weekend en als je uit eten gaat: geniet er lekker van!