Welke einddatum heeft het afvallen bij jou?

Hi,
Hoe maak je het? Ik hoop dat het je goed gaat.

Ik deel vandaag één van de grootste valkuilen bij het afvallen en daarna op gewicht blijven:

“Als ik straks op gewicht ben, neem ik wel weer wat extra’s. Nu doe ik het gewoon even niet.”

Ik hoorde het de afgelopen dagen weer meerdere keren voorbijkomen. Bij mij gaan dan de alarmbellen af. Reden daarvoor is de houdbaarheid van dit soort maatregelen. Zeg eens eerlijk, hoe lang houd jij het vol om tegen elk koekje, snoepje, wijntje, worstje, chocolaatje of wat dan ook nee te zeggen? Vast wel even, maar niet voor altijd.
En dan? Dan ga je ‘los’ en over je grenzen heen. Dat is ook niet gek, want je hebt waarschijnlijk nooit geleerd waar die grens voor jou ligt, hoe je die kunt bewaken en hoe de extra’s erbij kunnen horen.  

Afvallen en daarna op gewicht blijven betekent dingen doen en ja, ook dingen laten, maar niet alles. Het zijn uiteindelijk keuzes waarmee jij de rest van je leven moet kunnen leven, waarvan jij zegt “dit is helemaal prima te doen”. Voor mij horen daar zeker ook extraatjes bij die niet gezond maar wel heel lekker zijn. Ik moet er niet aan denken dat dat niet meer zou kunnen…

Om terug te komen op mijn vraag naar jouw einddatum: als het goed is, is die er dus niet.


Als jij nu niet kunt wachten tot het moment waarop het afvallen klaar is en je weer normaal kunt doen, laat dit dan jouw wake-up call zijn.

Herkenbaar? Zou je het wel heel graag anders willen, maar heb je geen flauw idee hoe of wat?
Bezoek dan mijn gratis webinar ‘Food4Health, afvallen zonder dat je alles wat je lekker vindt hoeft te laten staan’. Ik geef deze webinars met grote regelmaat.
Dan vertel ik er, aan de hand van voorbeelden uit mijn praktijk, alles over en weet je precies wat jij kunt doen om af te vallen en op gewicht te blijven.
Gegarandeerd veel herkenning en na afloop weet je dat dit ook voor jou zo kan.

Schrijf je in via deze link dan tref ik je daar online.