Wensen|Weten|Waarmaken|Afvallen

Afvallen = Wensen + Weten + Waarmaken

Ik heb 2 vragen aan je:

  1. Hoe belangrijk is het voor je om je gezond en fit te voelen en met goede energie je dag door te komen?
  2. Welk cijfer van 0 – 10 geef je jezelf voor de mate waarin je je gezond en fit voelt?

0 betekent, ik ben blij dat ik hier überhaupt zit. 10 staat voor ‘kan niet beter, ik kan de hele wereld aan.’
Als je het belangrijk vindt om gezond te zijn, je fit en energiek te voelen. Als je jezelf zojuist een cijfer onder de 8 geeft, dan doe je jezelf te kort. Dat is wat ik heel vaak bij ondernemers zie, ze zorgen waanzinnig goed voor hun bedrijf en werken keihard, maar vergeten vaak net zo goed voor zichzelf te zorgen. Meer dan de helft is te zwaar, voelt zich vermoeid en lusteloos. En als dat maar lang genoeg duurt dan valt de belangrijkste asset van hun bedrijf, de ondernemer, om. Met alle gevolgen van dien.

Dat kan anders.

Een gezond gewicht vermindert aantoonbaar de kans om ziek te worden en zorgt ervoor dat je veel beter in je vel zit en met veel meer energie je werk kunt doen. Dat is waar ik bij Mooi Gewicht aan werk. Niet voor even kilo’s knallen maar voor altijd, simpelweg omdat het past bij jouw manier van leven.
Wat zou het voor jou betekenen om dat te bereiken?
Ik deel in dit artikel de 3 stappen die bepalend zijn om dat te bereiken: wensen, weten en waarmaken.

WENSEN

Wat wil je? Wat wil je écht? Dat is natuurlijk prima om uit te drukken in kilo’s, dat kunnen we ook goed meten en monitoren. Daar houd ik ook van :-). Maar wat daarbij nog veel belangrijker is, is wat dat streefgewicht voor joú mogelijk maakt.

Zo begeleidde ik een ondernemer die 25 kilo af wilde vallen, met die wens zat hij bij mij aan tafel. Hij fietste veel op de racefiets, ook in een club, had al een nieuwe lichtere fiets aangeschaft maar fietste nog steeds achteraan en baalde daarvan. Hij zag ook wel in dat die 25 kilo overgewicht daar niet echt bij hielp. Ik vroeg hem welk plaatje hij voor zich zag als hij 25 kilo minder zou wegen…Dat was het beeld van hem met een groep bevriende wielrenners na afloop van een stevige tocht. Hij, weliswaar vermoeid, maar nog vol energie in zijn favoriete, strakke wieleroutfit. Trots en vol zelfvertrouwen over zijn conditie en lichaam én omdat hij het goed vol kon houden in de kopgroep te fietsen.

WETEN

De veranderingen doen die nodig zijn om jouw wens te realiseren. Het besluit nemen om dat te gaan doen en blijven doen en zelf verantwoordelijkheid nemen voor je succes. Als je niet bent waar je nu wilt zijn, dan zul je andere dingen moeten doen.
Afvallen is een kwestie van de juiste stappen volgen en blijven gaan: heel simpel => als je langere tijd meer eet dan je nodig hebt, dan kom je aan en anders om. Als je voor jezelf weet:

  • Wat en hoeveel je kunt eten;
  • Je weet hoe je met alles wat er voorgeschoteld wordt, de keuzes maakt die voor jou het beste zijn om je doel te behalen.

Als je dát weet, dan heb je de touwtjes in handen als het om je gewicht gaat. Daar zijn geen gekke dingen voor nodig. Eén van mijn klanten zei eens gekscherend dat hij blij was dat hij het eten niet hoefde te importeren: “je kunt gewoon bij de Appie je boodschappen blijven doen.” Een andere klant vond het een verademing om te ontdekken dat je gewoon, fatsoenlijk kunt eten en toch af kunt vallen. Eerder was het afvallen hem gelukt met repen die volgens hem niet te eten waren, nu met gewoon lekker eten.
En dan de laatste: als je heel goed weet én vooral voelt waarom je het wilt, je ook exact weet wat te doen, dan komt het nog aan op het…

WAARMAKEN

Hier komt het aan op het in actie komen en blijven, echt gaan doen wat nodig is om je wens uit te laten komen. En je weet, een resultaat voor de rest van je leven behaal je niet in 2 weken. Mogelijk komen er hobbels op de weg? Die zijn er gegarandeerd! Het is belangrijk te zorgen dat je niet afhaakt bij de eerste de beste hobbel en denkt: “mislukt, maandag maar weer een nieuwe kans.” Maar dat je kijkt hoe je er mee om kunt gaan en vasthoudt aan je wens.

Verwacht van niemand anders dan jezelf hét wondermiddel of de magische pil. Je zult zelf de stappen moeten zetten, maar dat hoeft echt geen strafkamp te zijn. En je hoeft dat niet alleen te doen. Omring jezelf met de mensen die je daarbij kunnen helpen, die de kennis en ervaring hebben. Die de weg al vele malen succesvol bewandeld hebben, ook voor zichzelf.

Het lukt mij nu meer dan 20 jaar…

Veel te zwaar te zijn, ik weet wat het is. Maar het lukt mij om al meer dan 20 jaar op gewicht te blijven, ook in een druk en hectisch bestaan. Ik zeg wel eens, ik zie ik zie wat jij niet ziet. Ik zie de stap die je zelf niet ziet en die het verschil maakt tussen wat aanmodderen, halfslachtige pogingen om af te vallen en het echt gaan halen.

Laatst kreeg ik een berichtje van een dame die ik inmiddels 4 jaar geleden heb begeleid, ze is toen 18 kilo afgevallen. Zij liet mij weten dat ze nog steeds op gewicht is, dat ze daar waanzinnig blij mee is en dat haar beslissing om met mij koffie te gaan drinken een van haar betere beslissingen is geweest. Zo’n bericht raakt mij in m’n hart, dit is waar ik het voor doe. Ik gun het echt iedereen.

Daarom nodig ik je van harte uit voor een gratis en vrijblijvende kop koffie. Bij mij op de praktijk (of via Skype/Facetime. Ik kan  je laten zien waar voor jou de mogelijkheden liggen om je cijfer, waar je dit artikel mee bent begonnen, te verbeteren. Heel concreet en vooral voor jou praktisch toepasbaar. Laat je bericht bij mij achter, dan bel ik je om een afspraak te maken.

Mooi Gewicht, afvallen voor ondernemers en drukbezette professionals.