Zo maak je jouw plan naar minder kilo’s slim

Denk je nu: hoezo, slim plan naar minder kilo’s? Het is toch gewoon gáán: even wat minder eten en drinken en nu écht gaan sporten, dan lukt het me wel om wat kwijt te raken?
Daar zie ik het vaak mis gaan, omdat de keuzes die gemaakt worden, niet altijd de handigste en haalbaarste zijn.

Het is vaak symptoombestrijding. De oorzaak van het teveel aan kilo’s (je krijgt langere tijd meer binnen dan je verbruikt) wordt niet aangepakt of maar voor heel even. Een paar voorbeelden uit de praktijk:

  • geen aardappels of pasta meer eten bij de warme maaltijd
  • brood vervangen door crackers, sla of rijstwafels
  • multivitaminen slikken voor meer energie of een fitter gevoel
  • een alcoholvrije maand inlassen
  • afspreken dat je 3x per week naar de sportschool gaat in plaats van niet
  • of…

Niet alle acties zijn ook de slimste

Keuzes die met de beste bedoelingen gemaakt worden, maar niet leiden tot succes. Het zijn keuzes die vaak niet langer dan 2 weken vol te houden zijn, daarnaast voor minder energie zorgen en ook nog gedoe opleveren. Bij elkaar genoeg ingrediënten om het bijltje er bij neer te gooien. Beetje herkenbaar?

Het kan heel simpel anders. Ik noem dat slimme plannen maken, plannen die voor jou werken.

Slimme plannen:

  • leiden tot resultaat, want geen resultaat zien van wat je doet werkt niet echt motiveren
  • zijn makkelijk toe te passen, je zit niet te wachten op allerlei gedoe en ingewikkelde toestanden
  • zijn heel goed te doen, ook als het langer 2 weken moet. Sterker nog, zou het voor de rest van je leven kunnen zijn?
  • zorgen er vooral voor dat je barst van de energie en superfit de dag doorkomt.

Met slimme plannen houd je het vol

Stel, de wijntjes zijn een struikelblok voor je. Dan kun je voor jezelf een plan maken dat er voor zorgt dat je minder of minder vaak wijntjes drinkt. Op welke dagen, momenten of gelegenheden kies je er wel voor en wanneer bewust niet? Voel je dat zo’n plan heel anders is dan ‘deze maand drink ik geen druppel alcohol?’

Die plannen (denk nu niet aan een 10 pagina dik beleidsplan) zijn voor iedereen anders, want iedereen is anders, heeft andere valkuilen en wat voor de een werkt, werkt voor de ander niet. Een slim plan zorgt er voor dat je doet wat bij jou past, wat voor jou resultaat oplevert, wat nauwelijks moeite kost en al helemaal niet als strafkamp voelt. En dan gebeurt het dus, dan val je af én voel je je daarbij superfit.

Lees HIER het verhaal van Geertrui…in de afgelopen 3 maanden hebben we haar plannen gemaakt én uitgevoerd. Ze is nu ruim 13 kilo lichter…

Kunnen jouw plannen ook slimmer en kun je daarbij een flinke dosis inspiratie en daadkracht gebruiken? Zodat je recht op je doel afgaat en daar ook weet te blijven?

Bestel dan mijn video-serie “Kickstart Afvallen voor Ondernemers”.
Voor slechts € 47 ontvang je elke week, vier weken lang, een trainingsvideo in je mailbox. Deze video’s geven je een vliegende start bij het afvallen: praktisch, no-nonsense en gericht op resultaat. Ik deel mijn kennis en tools om af te vallen én op gewicht te blijven.

Met een druk op de knop bestel je de Kickstart eenvoudig en snel, je hebt de eerste video meteen in je mailbox.

[Bestel]

Op naar minder kilo’s en vooral meer energie!